BARENDRECHT IN EXTRA TIJD ONDERUIT, HOEK WINT MET 4-3

Barendrecht-Hoek leek zaterdag in een gelijkspel te gaan eindigen, maar de Zeeuwse invaller Steve Schalkwijk besliste anders. Hij maakte er in de 96e minuut 3-4 van. Een domper voor de rood/witten zo die hun twee nederlaag leden, maar wel de koploper van de Derde Divisie B blijven.

De ploeg van trainer Leen van Steensel begon goed aan het duel op De Bongerd met de vertrouwde formatie aan de aftrap. De eerste kansen waren voor de thuisploeg. Pogingen van Joey Jongman (doelman), Robbert Olijfveld en Romano van der Stoep (van de lijn), Olek Mrowicki (zijnet) en Brent Vugts (hoekschop) leverden nog niets op.

Na een kwartier was het wel raak. Romano van der Stoep passeerde na een fraaie combinatie met Jongman de Zeeuwse keeper, 1-0 Robbert Olijfveld had er 2-0 van kunnen maken, maar mikte over.

Hoek kwam terug in de wedstrijd en bleek zeer effectief. Binnen vijf minuten was het 1-2 door treffers van Lars Wantens en Mathieu de Smets.

Maar Barendrecht repareerde de zaak weer na een klassieke aanval over rechts. Mrowicki, de man in vorm, passeerde zijn tegenstander, legde de bal vanaf de achterlijn terug, waar Brent Vugts klaar stond om binnen te knallen, 2-2. Twee kansen nog voor de rust, maar Olijfveld en Mrowicki hadden geen resultaat.

Strafschop
Na de rust een wisselend spelbeeld, waarbij Barendrecht en Hoek allebei kansen kregen. Tim Eekman schoot in de handen van de keeper, Bradly van der Meer redde aan de overkant.

Barendrecht zette aan en kreeg na twintig minuten een strafschop na een handbal, die door Joey Jongman werd benut, 3-2. Maar weer kwam Hoek terug, De Smet zorgde uit een vrije trap voor de 3-3. Van der Meer ging daarbij niet vrijuit.

Ook in de slotfase bleef het op en neer gaan, waarbij Hoek aan het langste eind trok. Invaller Schalkwijk kwam er in de 92e minuut in en was vier minuten later de gevierde man bij de Zeeuwen. Hij beslist het aantrekkelijke duel, 3-4. Met voor Barendrecht wel een bitter bijsmaakje.

Een minuut stilte ter nagedachtenis aan de drie slachtoffers en de heftige trieste gebeurtenissen in Rotterdam vorige week.
Nadir Jouhri in duel met Artuur Zutterman op de zijlijn. Barendrecht houdt er een inworp aan over.
Met een sliding voorkomt Artuur Zutterman een doorbraak van Brent Vugts.
Een doelpoging van Romano van der Stoep wordt van de doellijn gehaald.
Enkele minuten later is Romano van der Stoep wel succesvol en scoort 1-0.
Mathieu De Smet scoort vrij voor Bradly van der Meer 1-2.
Uit één van de voorzetten van Olek Mrowicki scoort Brent Vugts later 2-2.
De hoog springende Timo de Graaf sterk in de lucht.
Joey Jongman schiet de toegekende strafschop, na een handbal, snoeihard binnen 3-2.
Robbert Olijfveld heeft de 4-2 op zijn schoen. Hij wordt wegens buitenspel teruggefloten.
Met de jeugdige invaller Omer Karacugun probeert Barendrecht de overwinning te forceren.
Na het uitvallen van Danny Monster in de 90e minuut was de organisatie even weg en scoorde Hoek 2 minuten later de 3-4.

Barendrecht – Hoek 3-4 (2-2)
14. 1-0 Van der Stoep, 24. 1-1 Wantens, 30. 1-2 De Smet, 39. 2-2 Vugts, 68. 3-2 Jongman (strafschop), 73. 3-3 De Smet, 90+6 3-4 Schalkwijk.
Scheidsrechter: Boel. Gele kaarten: Eekman, De Graaf, Monster en Jongman (Barendrecht), Schamp (Hoek)
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Eekman, De Graaf, Monster (90. Dijkgraaf), Jouhri; Bayram, Jongman, Van der Stoep (84. Vorthoren); Mrowicki (79. Karacagun), Olijfveld en Vugts (79. Drexhage).
Opstelling Hoek: Knipping: Schamp, Martens, James (46. Embrechts), Zutterman (48. Loof), Vandecandelaere, Lion, Wantens, De Smet (84. Constansia), Impens en Hage (90. Schalkwijk).

Bovenaan
Barendrecht blijft nog wel bovenaan met nu 15 punten uit 7 wedstrijden, gevolgd door Stedoco en Sportlust’46 met 14 en 13 punten. Gemert heeft twaalf punten, maar komt zondag nog in actie.