ZEER GESLAAGD TRAININGSKAMP VOOR BARENDRECHT 2

Vrijdag 10 januari vertrok de complete selectie van Barendrecht vanaf sportpark De Bongerd naar de Zeeuwse Kust. Op recreatiepark Klaverweide in Ellemeet werd er afgetrapt met verse soep en saté, gemaakt door chef-kok Dick van Dongen. Veel tijd om deze stevige snack te laten zakken was er niet, want trainer Erwin van der Woerdt had voor zijn jongens een kickboksclinic geregeld. De beste PT van Breda, Mylia van Gastel, was naar Ellemeet afgereisd om de spelers van Barendrecht 2 flink aan het werk te zetten.

Na deze workout was er tijd voor ontspanning en werd er onder het genot van een drankje een voetbalquiz met zeer uiteenlopende vragen georganiseerd. Na 4 spannende rondes en 3 bonusvragen waren Dennis Baan en Jaco van de Wijdeven de uiteindelijke winnaars. De Palindroom-vraag zal nog lang worden herinnerd en wie kent Martijn Meerdink niet als vergeten voetballer van Oranje…

Dag 2 begon vroeg, om 08.30 uur. Na een uitstekend ontbijtje werden de loopschoenen aangetrokken. Waar Marcel Brienen deze route al een keer had verkend, besloot de trainer dwars door een weiland te gaan, over slootjes heen te springen en langs hekken te kruipen om zo de snelste weg naar het strand te vinden. Deze route hakte er bij sommige spelers al aardig in, maar eenmaal aangekomen op het strand kwamen ze in het ritme en konden ze op eigen tempo weer richting de Klaverweide. Helaas hadden sommige spelers een verkeerde afslag gekozen, waardoor de route iets langer werd. Na een kopje soep en een broodje vertrok het gezelschap richting vv Kloetinge om daar tegen de nummer 4 uit de reserve hoofdklasse Zuid te spelen. Een prima wedstrijd, waarin geen enkele speler verzaakte en er ondanks de vermoeidheid een uitstekende pot voetbal op de mat werd gelegd. De goals werden gemaakt door Sjacco Meijer en Gianno Soares, wat uiteindelijk een zeer verdiende 3-1 overwinning opleverde.

Weer terug in Ellemeet had Dick de tafels weer gedekt om te gourmetten met een speciaal ijsje als toetje. De muziekinstallatie werd daarna getest en iedereen moest deelnemen aan de spontane karaokeavond. Er zit niet alleen voetbaltalent in deze jongens, zingen kunnen ze ook! Van Blof, Bob Marley, Guus Meeuwis, Dré Hazes tot Broederliefde, alles kwam voorbij, waarna het feest werd doorgezet in Renesse. Een deel van de staf bleef lekker thuis om bij de open haard nog een afzakkertje te nemen.

De ochtendloop werd door de trainers geschrapt. De spelers mochten uitslapen en om 11.00 uur brunchen. Met kleine oogjes en mooie verhalen werden heel wat verschillende soorten eieren gegeten en een vers croissantje gedronken. Daarna was het tijd om spullen te pakken, de kamers op te ruimen en een einde te maken aan dit zeer geslaagde weekend. Mooie herinneringen zijn weer gemaakt en een uitstekende basis voor een succesvolle 2e seizoenshelft is gelegd.

BVV 2 wil via deze weg alle sponsoren (RE/MAX, BVV, Den Hollander, Rob de Vos, Jan Bakker en Gerard Meijer) bedanken die dit fantastische weekend mogelijk gemaakt hebben.